Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji

S spletno stranjo www.ribiskatrgovinc`a.si upravlja podjetje    5ka.digitalni svet

 

Podatki podjetja

polno ime: JU-MA, Matej Junkar s.p.

kratko ime: Ribiška trgovinc`a s.p.

naslov: Dobrava pri Škocjanu 22, 8275 Škocjan

matična številka: 3378314000

davčna številka: SI85475688

TRR: SI56 6100 0000 7728 337 Delavska hranilnica

 

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 20.08.2008.

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.ribiskatrgovinc`a.si  (v nadaljevanju: trgovine) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje trgovine ter poslovni odnos med Ribiško trgovinc`o , registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

 

1. Splošno o Ribiskatrgovinc`a

Ribiskatrgovinc`a.si je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja izdelkov za ribolov.

 

2. Ponudba in izvor

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. s popustom.

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last Ribiskatrgovinc`a.si ali njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko ponudbo, podjetje ali blago.

 

3. Nakup in račun

Ribiška trgovinc`a nastopa kot podjetje, ki ponuja blago preko interneta.

Kupec znesek plača podjetju Ribiška trgovinc`a s.p., skupaj z blagom pa prejme tudi račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije.

 

4. Načini plačil ponudb

Nakup preko Ribiskatrgovinc`a.si je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.

Omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo po povzetju (Odkupnino paketa lahko DPD kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico):

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov preko dostavne službe DPD, katerega ste navedli ob registraciji oz. ob nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov, na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave.

Paket vam dostavljalec lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko pa vam ga dostavi na drug naslov, če vam tako bolj ustreza.

 

Odkupnino paketa lahko DPD kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V končni znesek računa je že všteta poštnina. Znesek poštnine je vnaprej določen in o znesku poštnine nakupa je stranka-kupec obveščena preden odda svoje spletno naročilo.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo DPD kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka.

Pri nakupih blaga, ki presegajo znesek 80,00 EUR, lahko prodajalec po lastni odločitvi spremeni način plačila in o tem obvesti kupca. Kupca se lahko pozove na predhodno plačilo po predračunu. Prodajalec lahko od kupca zahteva vnaprejšnje plačilo kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla. Višina predhodnega plačila je lahko od 50% do 100% vrednosti blaga ali storitve. Takšen način prodaje ne vpliva na kasnejše pravice kupca, ki jih ta ima po teh splošnih pogojih in v skladu z aktualno zakonodajo.

 

Naročila so v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku, v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun). Podjetje posluje na področju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na področje Republike Slovenije.

 

5. Cena ponudbe

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil navedenih v teh pogojih ter samo na spletni strani Ribiskatrgovinc`a.

 

Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh.

Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti (1 cent).

Z registracijo obiskovalec/kupec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo.

Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

S plačilom po predračunu kupec sprejme splošne pogoje.

 

6. Postopek registracije in nakupa na ribiskatrgovinc`a.si

Da bi uporabnik lahko nakupoval na spletni strani Ribiške trgovinc`e se mora registrirati. Uporabnik poda svoje podatke, elektronski naslov, naslov za dostavo in ostale podatke.

- Za nakup blaga je potrebna predhodna registracija.

- Uporabniku se dodeli uporabniško ime, ki je enako kot njegov elektronski naslov, in geslo (geslo kasneje lahko spremeni). Na svoj elektronski naslov prejme geslo s katerim lahko dostopa do svojega profila.

- Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo, izbere način plačila in opravi nakup.

- Ob zaključku ponudbe (po izteku določenega termina ali po nakupu vseh zalog), se ponudba umakne s spletne strani ali se objavi informacija "ni na zalogi".

- Uporabnik lahko v zavihku "Moj račun" opravi vpogled v stanje naročil.

- Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem nakupu.

- Nakup je opravljen, ko uporabnik izvede plačilo na pravilen način.

 

- Roki za plačilo:

- ob prevzemu paketa pri plačilu s plačilno kartico ali gotovino -TAKOJŠEN

- ali po dogovoru z trgovino po predračunu preko elektronskega bančništva

- Ribiška trgovinc`a si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek iz ponudbe.

- Zloraba nakupa je kazniva.

 

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov matej.junkar@ribiskatrgovinca.si. Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na daljavo so vedno na voljo na strežniku www.ribiskatrgovinc`a.si, kamor naročnik dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

7. Varnost nakupa s plačilnimi karticami

Nakup s plačilno kartico je varen, saj Ribiskatrgovinc`a.si skrbi za tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Poskrbljeno je za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami, ki se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.

 

8. Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Ribiška trgovinc`a s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko GSM aparata, e-mail-a, pisno na naslov).

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

 

Podjetje Ribiška trgovinc`a s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Ribiška trgovinc`a s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca.

 

 

9. Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki spletne trgovine poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil spletne trgovine.

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.ribiskatrgovinc`a.si ali pa preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih.

Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostmi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo trgovine ter druga oglasna sporočila trgovine ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

 

10. Osnovne informacije za uporabnike

Na spletni strani ribiskatrgovin`a.si se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja.

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga , pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani. Preko e-maila, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. Ribiskatrgovinc`a.si lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava si ribiskatrgovinc`a.si pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv.

Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in ribiskatrgovinc`a.si se od odgovornosti ograjuje.

Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko e-mail naslova matej.junkar@ribiskatrgovinc`a.si .

 

11. Pritožbe in spori

Ribiška trgovin`ca s.p. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor.

Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba. Uporabnikom je na voljo nekaj kontaktov:

- pisno na naslov Ribiška trgovin`ca s.p., Dobrava pri Škocjanu 22, 8275 Škocjan

- pisno na elektronski naslov matej.junkar@ribiskatrgovinca.si

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Novem mestu.

 

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Ribiško trgovin`co s.p..

 

12. Odveza odgovornosti

Spletna stran ribiskatrgovinca.si deluje na način elektronske prodaje blaga. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo na spletni strani. V primeru naročila za takšno blago ali storitev podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila ali se dogovori za kakšno drugo možnost.

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani.

Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.

 

 

 

13. Pravice kupca

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa Pogodba, je "SLOVENŠČINA".

Kupec lahko zahteva (pisno, po elektronski pošti, po telefonu ali osebno) pogodbo na daljavo in jo lahko prejme po pošti na svoj naslov, v elektronski obliki preko elektronskega sporočila ali jo osebno prevzame na sedežu podjetja.

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu sporočila o odstopu. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. V petnajstih (15) dneh od pisnega sporočila mora kupec blago, vendar v originalni embalaži in neodprto, Ribiška trgovin`ca s.p. pa mu mora vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega/preklicanega blaga. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

Blago Vam zamenjamo tudi v primeru, če smo Vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Kupnino Vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga.

Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga.

V kolikor Ribiška trgovin`ca s.p. upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali škodoval Ribiška trgovin`ca s.p., kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Ribiška trgovin`ca s.p. o tem nemudoma obvesti kupca.

 

14. Dostava

48 UR (1-2 delovna dneva): Oznaka označuje vse izdelke, ki so na zalogi v Sloveniji in so dobavljivi v dveh delovnih dneh od vašega naročila. Ta rok dostave velja izrecno za naročila izdelkov, ki so označeni s prej omenjenim znakom. Če naročite zraven izdelka na zalogi  tudi ostale izdelke iz naše ponudbe, torej tiste, ki niso na zalogi v Sloveniji, bo čas dostave  od dva do sedem delovnih dni. V primerih izjemnega povpraševanja in posledičnega izčrpanja zalog  določenega izdelka z oznako 48h, si ponudnik pridržuje pravico, da naročen izdelek kljub oznaki dobavi v dveh do sedmih delovnih dneh.

 

- Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

- Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD.

- Strošek pošiljanja je določen in znaša od 5€ z DDV do 6 € z DDV.

- Dostava pri nakupu nad 50€ je brezplačna.

- Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.

- Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.

- Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.

- Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.

- Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

 

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Ribiška trgovin`ca s.p., ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.

 

15. Osebni prevzem izdelkov

Osebni prevzem izdelkov je mogoč po predhodnem dogovoru z Ribiško trgovinco na meil naslovu matej.junkar@ribiskatrgovinca.si ali na naslovu Dobrava pri Škocjanu 22, in sicer od ponedeljka do petka med 9.-12 in 14.-18 uro.

Pred prevzemom je izdelek treba plačati po predračunu ali ko naročilo osebno prevzamete na zgoraj navedenem naslovu, in sicer z gotovino ali plačilno kartico.

Vezani dokument je račun.

 

16. Vračilo blaga - reklamacija

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 

 KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

- artikle za ribolov, če je uporabnik že odstranil embalažo in jih odpečatil;

- uporabljene izdelke, saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);

- pokvarljivega blaga,

- izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika;

- izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam;

- drugih izdelkov, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo;

- izdelkov, ki so hitro pokvarljivi ali katerim je že potekel rok uporabe;

- izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini.

 

 

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Ribiška trgovin`ca s.p.

Dobrava pri Škocjanu 22

8275 Škocjan

 

Obrazec: Obrazec za vračilo blaga. Obrazec izpolnite in ga vrnite po elektronski pošti matej.junkar@ribiskatrgovinca.si ali natisnjenega na naš naslov naveden v prejšnjem odstavku.

 

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

 

 

Zadnja sprememba splošnih pogojev: 7.8.2018